Historiek

Het bedrijf werd opgericht in februari 2001.

T&B is een spin-off van het vroegere bedrijf ERIVIER nv. Dit bedrijf - opgericht in 1991 - werd in september 2000 getroffen door een brand met volledige vernietiging van de bedrijfsgebouwen, stocks en uitrusting.

Na de herstart in oktober 2000 werd in januari 2001 de naam Erivier, de totale stock, het klantenbestand en 90% van de activiteiten verkocht aan de internationale groep Buhrman bv Nederland via hun huidige dochteronderneming Epacar/Buhrmann-Ubbens in Kontich.

Enkele van de activiteiten van de nv Erivier werden niet overgenomen en werd in februari 2001 besloten om 2 nieuwe vennootschappen op te richten met name; T&B bvba door Eric Vandersteene, met als activiteit het verhandelen van spandoekmateriaal en het maken van spandoeken voor de beletteraars en signmakers. De bvba Alcota opgericht door Hannes Vandersteene en Eric Vandersteene, verhandelde de kleefbanden en films voor zonnewering.

In maart 2002 werden de nieuwe gebouwen op het afgebrande terrein in dienst genomen en werd de internationale handel in spandoekmaterialen van de Amerikaanse firma Ideal Tape uit Ronse overgenomen.

In juni 2004 werd besloten om de activiteiten van de twee oorspronkelijke vennootschappen te groeperen en door T&B alleen verder te laten gebeuren.
Alcota had zich tijdens die eerste jaren goed ontwikkeld in de groothandel van dubbelzijdige kleefbanden, het verhandelen en plaatsen van zonnewerende films voor wagens en gebouwen. Deze activiteiten werden verder gezet onder de naam van T&B.

Door een toegenomen popularisering van de digitaal bedrukte spandoeken, werden de activiteiten uitgebreid met het opmaken en afwerken van spandoeken NA de digitale bedrukking.

Op vraag van de klanten-signmakers om die afgewerkte spandoeken ook te gaan plaatsen, werd begin 2005 besloten om een aparte afdeling uit te bouwen met als doel; het plaatsen van alle soorten signalisatie op bedrijfsterreinen, in gebouwen, burelen, appartementen, enz.In 2007 werd een volautomatische lasmachine Miller, met snij-installatie en een laslengte van 7 meter in gebruik genomen, die het mogelijk maakte om grote doeken of grote aantallen op een adekwate en kwaliteitsvolle manier af te werken en te lassen.

De productieplaats in Deinze werd te klein om nog efficiënt te werken en was T&B genoodzaakt een andere locatie te zoeken, wat resulteerde in een aankoop en verhuis naar Dottenijs-Moeskroen in september 2009 van een 3000M² groot bedrijfspand.

In december 2009 nam T&B de bvba Axel Troch Laarne over. De activiteiten en outillage van dit bedrijf werden volledig geintegreerd, wat maakt dat T&B sedert dan over een compleet machinepark beschikt om alle soorten flexibele materialen te verwerken.
Het machinepark bestaat sinds de overname over de meest performante machines op markt aanwezig zoals ; een 20m hoogfrequent lasmachine Fiab, een volautomatische continue snijtafel Lectra, een 7m warmelucht lasautomaat Miller, automatische en halfautomatische ringmachines, verscheidene industriële naaimachines, buizensnijmachines, etc...

In 2011 werd meegedongen en gewonnen in een aanbesteding voor een volledige gevelbekleding van het oud te renoveren ziekenhuis te Ronse. De uitvoering met een blijvende, decoratieve bekleding was een volgende stap in onze evolutie naar uitvoeringswerken in de bouw en renovatiewerken.  

In de loop der jaren, is T&B zich steeds meer gaan concentreren op grote projecten van textiel gevelbekleding en membraanstructuren. T&B groeide naar 3 bedienden en 5 arbeiders. Ook het machinepark werd uitgebreid in 2017 met een 2de hoogfrequent lasmachine Fiab.

T&B is constant op zoek naar uitdagingen en nieuwe trends binnen hun sector.


Last update : 01/06/2017